Jednou z tváří Mlékárenského dne v Přibyslavi z řad početných vystavovatelů, konkrétně Mlékárny Tatra Hlinsko, bývá přibyslavská rodačka Gabriela Volfová.
Připomeňme, že ji známe z let 2014 až 2020, kdy pod dívčím příjmením Moravcová pracovala jako všudybylá reportérka TV Přibyslav.
Při televizním reportováni vystudovala obor technologie potravin na Mendelově univerzitě v Brně, což ji po absolutoriu přivedlo do Mlékárny Tatra Hlinsko.
„Od současné francouzské sýrárny, původní Pribiny, se v Hlinsku lišíme zejména tím, že máme hlavně trvanlivý program, zatímco v Hesově se věnují především tzv. čerstvému programu,“ říká vývojářka kvalitního zpracování a ochucení nejzdravějšího nápoje pod pravdivým transparentem „S mlékem to umíme“. Přiznává, že přibyslavský Mlékárenský den ji „naučil“ ing. Vladimír Čejna, Ph.D. z hesovské Savencia Fromage & Dairy Czech repubic (na snímku). „Vyškolil mě se vším všudy, až na svoji výtečnou výřečnost, tu nemám.“ Svého učitele zřejmě dohání, vždyť v soutěži o letošní přibyslavský Krajáč mléka hlinecká Tatra skončilatěsně druhá za vítěznou Savencií.
Krátce po letošním 34. ročníku Mlékárenského dne Gabriela Volfová přivedla na svět druhé dítě, dceru. Těší se, že po mateřské dovolené bude v dobrém kolektivu a - jak tvrdí - pod nejlepším ředitelem pokračovat v inovaci mlékárenských produktů značky Tatra. A k tomu hodlá působit jako kameramanka městské TV Hlinsko.
Text a foto: Ivo Havlík