Tvarůžky s „lidskou tváří“ měly premiéru v Přibyslavi

Zobrazeno 18. 9. 2025


Silně aromatické syrečky z Loštic, které nejstarší moravská sýrárna aktuálního názvu A. W. spol s r. o. vyrábí pod názvem Olomoucké tvarůžky, mají od letošního podzimu nový obal. Premiéru měl na 34. Mlékárenském dni v Přibyslavi, zástupci společnosti ho představili na úvodní tiskové konferenci na přibyslavském zámku 10. září 2025.

Grafici použili historické zobrazení tváře zakladatele původní manufakturní výroby v Lošticích u Litovle v roce 1876 Josefa Wesselse. Zřejmě zúročili marketingový průzkum, podle něhož spotřebitelé více důvěřují obalům s „lidskou tváří“.

Tvarůžkárna, které Evropská komise přiznala zeměpisné označení, dále usiluje o snížení tuku ve svých pikantních sýrech. Vyjadřuje to stručným i trefným sloganem Tuk? - Ani ťuk!

Odborná komise přibyslavského Mlékárenského dne přiznala Olomouckým tvarůžkům Křupánky vítězství v kategorii přírodní sýry pařené a zrající a 3. místo přiřkla Olomouckým tvarůžkům Dukátky.

Loštická sýrárna všechny získané diplomy z přibyslavským Mlékárenských dnů (je jich už celá řada!), umisťuje na své webové stránky.

Výrobce tvarůžků právě otevřel svoji třetí podnikovou prodejnu, po Olomouci a Brnu také v Ostravě.

 

Text a foto: Ivo Havlík